Handschoenen

Handschoenen

Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen zijn vanzelfsprekend wanneer u tijdens uw werk in aanraking kunt komen met chemische stoffen of ter bescherming van uw handen bij het werken met ruwe materialen.

De juiste handschoen voor iedereen

Weska, uw groothandel voor schoonmaakproducten levert u allerlei soorten handschoenen zoals latex, nitril of vinyl handschoenen.

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn de meest gebruikte handschoenen in de schoonmaakbranche. En dat is niet voor niets. Latex is namelijk stevig, waardoor het niet snel kapot gaat, heeft een goede pasvorm en is zeer elastisch, waardoor het gemakkelijk aan te trekken is. Als ze licht gepoederd zijn, draagt dat daar ook nog eens aan bij. Het maiszetmeel in een gepoederde handschoen zorgt er eveneens voor dat zweet en vocht beter opgenomen worden. Wanneer u de handschoenen lang draagt, voelt dit comfortabeler en zachter aan. Een nadeel van latex kan zijn dat sommige mensen allergisch zijn voor latex. Bovendien zijn in sommige branches, zoals de voedingsindustrie, gepoederde latex handschoenen niet toegestaan. In ons assortiment vindt u daarom ook ongepoederde latex handschoenen met een laag proteïne gehalte, wat een minimaal risico op allergische reacties geeft.

Nitril handschoenen

Daarnaast hebben we bij Weska ook andere wegwerphandschoenen in het assortiment, zoals Nitril handschoenen. Nitril handschoenen zijn ook te dragen door mensen met een latex allergie omdat ze gemaakt zijn van synthetisch rubber. De 100% synthetische nitril is daardoor door iedereen te dragen.

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen zijn ook een goed alternatief voor mensen met een latexallergie. Vinyl handschoenen zijn goed bestand tegen oliën en vetten, maar zijn niet bestand tegen oplosmiddelen en ketonen.

Werkhandschoenen

Onder het kopje werkhandschoenen vindt u handschoenen van Ansell, zo zijn er zuurbestendige handschoenen, snijbestendige en de OXXA X Pro Winter Dry handschoenen welke voor droge warme handen zorgen bij bijvoorbeeld glasbewassing.

Maak hieronder uw keuze in het soort handschoenen dat u zoekt.

subfooter