Green Care van Werner & Mertz

Cradle to Cradle

Producten van green care PROFESSIONAL staan voor eersteklas schoonmaakprestaties en integraal duurzame schoonmaakoplossingen. Green care PROFESSIONAL biedt wereldwijd het eerste uitgebreide gamma reinigings- en onderhoudsmiddelen aan met het Cradle to CradleCM Gold-kwaliteitscertificaat! Veel certificaten op de markt behandelen slechts één aspect van een product of de productie ervan. Het Cradle to Cradle CertifiedCM-productdesign omvat een gedetailleerd evaluatiemodel voor de beoordeling van producten rekening houdend met een gezonde materiaalkeuze, hergebruik van materiaal, gebruik van hernieuwbare energie en koolstofbeheer, waterbeheer en sociaal beleid.

Gedetailleerd onderzoek van grondstoffen en formules

Bij Werner & Mertz worden zowel de ingrediënten van onze producten (grondstoffen en formules) als het verpakkingsmateriaal onderworpen aan een gedetailleerde analyse van hun oorsprong, eigenschappen in de verschillende gebruiksfases (minimaliseren mogelijke gevaren) en hun afbreekbaarheid. Zo willen we de duurzame ontwikkeling van onze producten voortdurend verbeteren. Voor green care werden de ingrediënten geclassificeerd als veilig voor de mens en de biologische cycli en hebben sommige formules zelfs het Cradle to Cradle CertifiedCM PLATINUM-niveau. Ze bevatten geen gevaarlijke, noch verboden stoffen zoals CMR (carcinogeen, mutageen of reproductietoxisch).

100% hernieuwbare elektriciteit voor alle plaatselijke bedrijfsprocessen

Sinds 2010 produceert het nieuwe hoofdkantoor in Mainz meer energie dan het verbruikt voor verwarming en koeling. Dit overschot wordt mogelijk gemaakt dankzij windturbines en zonnecellen op het dak en energie voor verwarming en koeling van het grondwater. Daarnaast dient de zonne-energie van het dak voor het laden van twee elektrische Smart-auto’s in het wagenpark van het bedrijf. Sinds 2012 is het nieuwe hoofdkantoor bekroond met het LEED Platinum, de hoogste internationale award voor duurzame gebouwen.

Een greep uit het uitgebreide GreenCare assortiment

greencare sr15

Tanet SR15

Tanet SR15 is een krachtige vloer- en oppervlakte reiniger met uit- zonderlijke milieu-eigenschappen. Het uitstekend bevochtigings vermogen garandeert een makkelijke en grondige verwijdering van vuil en vet van poreuze stenen vloeren en zelfs van hydrofobische oppervlakken zoals PUR, zonder vegen of aanslag. Respecteert de biologische cycli en draagt zorg voor de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers.
greencare zitrotan

Sanet Zitrotan

Zure sanitairreiniger op basis van citroenzuur. Respecteert de bio- logische cycli en draagt zorg voor de gezondheid en veiligheid van de schoonmaakmedewerkers. Verbetert de arbeidsveiligheid, heeft een krachtige reiniging bij lage concentraties, verwijdert doeltreffend kalkaanslag, zeepresten, watervlekken en vuil. Zitrotan heeft een aangemame citroengeur.
Tawip-vioclean-vloerreiniger

Tawip Vioclean

Vloerreiniger met extra verzorgend effect. De natuurlijke, vette kokosnootzeep in de formule beschermt vloeren tegen uitloog effecten en laat een beschermfilm met antistatisch effect achter, met minder uitglijden als gevolg conform DIN18032-2. TAWIP vioclean is samengesteld uit hernieuwbare bronnen en neemt zijn verantwoordelijkheid op tegenover toekomstige generaties

subfooter