Green Care Professional

Ons duurzame merk

Veilig, effectief, recyclebaar: ons merk Green Care Professional staat voor hoogwaardige schoonmaakproducten in harmonie met de natuur. In onze holistische interpretatie van reinheid zien we zowel de resultaten van het reinigingsproces als de voordelen van schone producten voor mens, dier en milieu. Vanuit dit basisbegrip hebben we onze “circulaire”-strategie ontwikkeld. De materialen die worden gebruikt bij de productie van ons Cradle to Cradle® gecertificeerde assortiment kunnen worden teruggebracht naar de technische en biologische kringlopen. Daaruit hebben we onze slogan “Een circulaire toekomst” afgeleid.

Circulaire economie

Green Care Professional staat voor de circulaire economie in de hele waardeketen, van grondstoffen tot verpakkingen. De gebruikte materialen (schoonmaakmiddelen en verpakkingen) zijn veilig voor mens en milieu. We garanderen hun veiligheid door producten te ontwerpen waarbij alle bestanddelen terug kunnen worden gestuurd naar technische en biologische kringlopen. De elektrische stroom die nodig is voor de productie, komt uitsluitend van hernieuwbare energiebronnen en de nodige proceswarmte wordt gegenereerd met klimaatneutraal aardgas. Dankzij onze interne waterzuiveringsinstallatie zorgen we ook voor een constant goede waterkwaliteit. Werner & Mertz Professional, het bedrijf achter het merk, engageert zich voor sociale eerlijkheid, ecologische rechtvaardigheid en behoud van biodiversiteit

Biologische kringloop

frosch

De biologische kringloop betreft de productbestanddelen. Om de kringloop gesloten te houden maken onze formules gebruik van grondstoffen op plantaardige basis en organisch materiaal dat terug aan de natuur kan worden gegeven na gebruik van het product. Bij een natuurlijk proces worden de materialen omgezet in humus, d.w.z. vruchtbare grond om meer plantaardige grondstoffen te kweken. De bestanddelen van de formule moeten hierbij volledig biologisch afbreekbaar zijn

Onze producten werden aan de hand van strenge normen met succes getest op hun biologische afbreekbaarheid.

Technische kringloop

kringloop

De technische kringloop betreft de productverpakking. Om de materiaalcyclus gesloten te houden moet de verpakking recycleerbaar zijn en uit gerecycleerd materiaal vervaardigd zijn. Zo wordt afval een waardevolle grondstof, doordat gebruikte PET-flessen een technische grondstof worden voor de volgende productcyclus. Het doel is een gesloten circulair systeem te ontwikkelen zonder nieuw afval te produceren.

Onze merkproducten zijn ontworpen volgens dit basisprincipe en nagenoeg al onze verpakkingen zijn gemaakt van recycleerbaar en gerecycleerd afval.

Een greep uit het uitgebreide GreenCare assortiment

greencare sr15

Tanet SR15

Tanet SR15 is een krachtige vloer- en oppervlakte reiniger met uit- zonderlijke milieu-eigenschappen. Het uitstekend bevochtigings vermogen garandeert een makkelijke en grondige verwijdering van vuil en vet van poreuze stenen vloeren en zelfs van hydrofobische oppervlakken zoals PUR, zonder vegen of aanslag. Respecteert de biologische cycli en draagt zorg voor de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers.
greencare zitrotan

Sanet Zitrotan

Zure sanitairreiniger op basis van citroenzuur. Respecteert de bio- logische cycli en draagt zorg voor de gezondheid en veiligheid van de schoonmaakmedewerkers. Verbetert de arbeidsveiligheid, heeft een krachtige reiniging bij lage concentraties, verwijdert doeltreffend kalkaanslag, zeepresten, watervlekken en vuil. Zitrotan heeft een aangemame citroengeur.
Tawip-vioclean-vloerreiniger

Tawip Vioclean

Vloerreiniger met extra verzorgend effect. De natuurlijke, vette kokosnootzeep in de formule beschermt vloeren tegen uitloog effecten en laat een beschermfilm met antistatisch effect achter, met minder uitglijden als gevolg conform DIN18032-2. TAWIP vioclean is samengesteld uit hernieuwbare bronnen en neemt zijn verantwoordelijkheid op tegenover toekomstige generaties

greencare sanet spray

Sanet Pray

Sanet spray is een zeer krachtige en gebruiksklare reiniger voor de verwijdering van vervuilingen in de sanitaire ruimtes, bv. kalksteen, kalkzeep, resten van vet en cosmetica. Na gebruik van Sanet spray worden de sanitaire oppervlakken hersteld tot hun oorspronkelijke glans. Dankzij een intensieve en karaktervolle geur laat Sanet spray een langblijvende en frisse geur na.
greencare glass classic

Glass Classic

Glass Classic reinigt en ontvet gladde oppervlakken, bewaart de glans van het materiaal en droogt snel zonder strepen. Greencare Glass Classic is een veilige, milieuvriendelijke en krachtige glas- en interieurreiniger welke duurzaam is ontwikkeld. Glass Classic is met al zijn ingrediënten zijn volledig biologisch afbreekbaar.
greencare grease perfect

Grease Perfect

Grease perfect lost olie en vetvlekken op alle water- en alkalibestendige oppervlakken en vloeren snel en doeltreffend op. Door de zachte alkaliniteit is het product geschikt voor uiteenlopende oppervlakken, en behoudt het zijn ontvettende werking. Verbetert de arbeidsveiligheid en bereikt goede resultaten bij hardnekkig aangekoekt vuil. Bijzonder geschikt voor ovens en grills

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen ?

subfooter