Mopsystemen

Mopsystemen

Een goed mopsysteem is het begin van goed schoonmaakwerk. Omdat vloerreiniging onderdeel uitmaakt van iedere schoonmaakroutine, is het verstandig aandacht te besteden aan de keuze voor een bepaald mopsysteem. Bij Weska kunt u altijd een geschikt mopsysteem vinden.

Ergonomische mopsystemen

Een mopsysteem is, in tegenstelling tot een schrobzuigmachine, een manueel schoonmaaksysteem. Het enkele emmer systeem is een traditioneel budgetvriendelijk mopsysteem. Bij dit systeem zitten het schone en vuile water echter gewoon in een en dezelfde emmer. Na het uitwringen van de mop wordt het vieze water weer voor de vloer gebruikt. In veel gevallen wordt dit dweilsysteem daarom vervangen door een meer modern en ergonomisch mopsysteem. Dit systeem heeft een klapframe waarmee de mop uit te wringen is en een dubbele (rol)emmer waar vuil en schoon water van elkaar gescheiden zijn. Dat werkt zowel hygiënischer als ergonomischer. De mop wordt bovendien beter uitgewrongen en van vuil ontdaan, waardoor de vloer sneller droog is en er langer schoon gewerkt kan worden. Een professioneel mopsysteem wordt vaak gecombineerd met een microvezel vlakmop. Microvezel kan vuil uit de kleinste poriën van een vloer opnemen en vasthouden. Hierdoor is ook de kans dat de vuildeeltjes weer over de vloer uitgesmeerd worden kleiner.

Bestel het juiste (dweil)systeem online

U kunt direct online een geschikt professioneel dweilsysteem bestellen, met bijbehorende moppen, stelen, emmers en persen en in verschillende formaten om in verschillende ruimtes te kunnen werken. Wanneer hygiëne belangrijk is, kiest u voor een professioneel mopsysteem!


Neem hieronder een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

subfooter