Nieuws

Weska ondersteund Global Mercy van Mercy Ships

Weska ondersteund het grootste ziekenhuisschip ter wereld met hun schone vaat. Op de Global Mercy van Mercy Ships levert Weska met trots de Green Care producten van Werner & Mertz.

Voor optimale dosering en gemak hebben wij de spoelkeuken voorzien van het een doseersysteem op de vaatwassers zodat de vuile vaat altijd hygiënisch en schoon de (spoel)keuken verlaat.

“De Global Mercy werd gebouwd in China en ligt nu aangemeerd in Antwerpen. In de haven worden tot februari 2022 medische apparatuur en IT-systemen ingebouwd. Als die klus is geklaard, vaart het schip naar Afrika om hulp te bieden aan de armste landen op het continent.

De Global Mercy biedt gratis chirurgische behandelingen door ervaren artsen. Volgens de organisatie zorgen operaties ervoor dat bijvoorbeeld kinderen weer naar school kunnen en vaders en moeders weer kunnen werken.

De bemanning van de Global Mercy, waaronder de chirurgen en verpleegkundigen, bestaat uit meer dan zeshonderd vrijwilligers.”


Weska Glas & Geveldag smaakt naar meer!

We hebben er door de coronapandemie lang op moeten wachten, maar inmiddels kan het weer: events! Een van de eerste kleine evenementen voor de glazenwasser werd afgelopen donderdag, 16 september 2021, georganiseerd door schoonmaakgroothandel Weska. Na een aantal uur aanwezig te zijn geweest kan met klem worden gesteld: Wat hebben we dit gemist.

Verschillende leveranciers demonstreerden nieuwe producten, toonden het assortiment en deelden kennis op een laagdrempelige manier. Direct bij de ingang werd de aandacht in positieve zin opgeëist door Baudoin Wash Systems met een osmosebus, een mobiel osmosesysteem en een beknopt assortiment aan carbon stelen. De stelen zijn in druppelvorm ontwikkeld en makkelijk over elkaar heen te schuiven, zo is de werkhoogte eenvoudig en snel aan te passen aan de situatie. Van Liempd: “Naast dat het fijn in de hand ligt, zorg je er op deze manier voor dat je nooit meer gewicht hoeft te tillen dan nodig.”

Osmosesystemen

De opkomst van de osmosesystemen krijgt ruim aandacht op de glazenwassersmiddag. Naast het osmosewater tankstation waar het ‘schoonste water van Rotterdam’ getankt kan worden, staat Unger met de nieuwe nLite collectie. De nieuwe serie is in verschillende varianten van hoogwaardige carbonmaterialen verkrijgbaar. Alle stelen zijn uitgerust met de PrecisionGrip steelvorm die zorgt voor een nauwkeurige controle en een hoge krachtoverbrenging. Door de SmartLock klemmen is de hoogte snel aan te passen en om de slang te beschermen beschikt de nLite carbonserie over een geïntegreerde slanggeleiding. Het osmose tankstation is overigens een relatief nieuw paradepaardje van Weska. Het systeem van Baudoin levert maar liefst 13.000 liter water per dag en kan, indien nodig, uitgebreid worden tot maar liefst 22.000 liter per dag. Weska pakt het groots aan.

Moerman

Wecovi presenteert het Moerman assortiment. De ‘New kid on the block’ staat bekend om haar materialen voor de klassieke glasbewassing die het makkelijk maken voor iedere gebruiker. Zo zorgt de Liquidator 3.0 raamwisser met eindclips voor minder detailing op de rand van de wisser. En de praktijk wijst uit dat met het Nxt-r rubber uitstekende resultaten worden behaald. Ook de tools aan de werkriem maken het werken prettiger. Zo zorgt de wisserhouder Drywalker Flex voor een droge broek garantie en brengt de Carbonator steel, leverbaar in lengtes van 1,1 meter tot 7,5 meter, onbereikbare plaatsen binnen handbereik. Het getoonde assortiment is groot en valt in de smaak bij de aanwezigen.

Annovi Reverbi

Ook de hogedruktrailers ontbreken niet op het buitenterrein. Annovi Reverberi toont een verschillend assortiment van de veeleisende consument tot de professional die uren wil maken. De naam is wellicht ietwat onbekend, maar Annovi Reverberi is een van Europa’s grootste producenten van hogedrukpompen. Volgens de vertegenwoordiger is de hogedrukpomp het belangrijkste onderdeel van de machine en daarom beschikken deze machines over een krukaspomp waarmee gebruikers verzekerd zijn van urenlang gebruik. En bovendien zijn ze zeer aantrekkelijk geprijsd, “zolang je appels met appels vergelijkt.” IPC naast de hogedrukreinigers ook een assortiment aan handtools voor de klassieke glasbewassing. De Pulex rubbers zijn al door vele glazenwassers geliefd en men hoopt dat dit ook gebeurt met de Unihandle. Het Swivel System zorgt voor zowel snelle als efficiënte prestaties dankzij de soepele roterende beweging met instelbare breedte. Zo zijn ook de moeilijkere hoeken eenvoudig te bereiken. Het is compatibel met de meeste wisserrails en het handvat past op de meeste telescopische stelen.

SVS Opleidingen

Ook SVS Opleidingen was van de partij. De opleider komt, net als veel anderen uit de sector, uit een uitdagende tijd, aldus Bart van Weegberg. “We hebben het logischerwijs ontzettend druk gehad in de gezondheidszorg en opdrachtgevers waren veeleisender dan ooit. We zien nu bijvoorbeeld dat er voor de opstart van een nieuw schoonmaakbedrijf het verplicht is vanuit de opdrachtgever om de medewerkers op te leiden. Mede daardoor hebben we voor het eerst cursussen op zondag georganiseerd.” Maar ondanks dat er nauwelijks te examineren viel door de coronarichtlijnen valt de achterstand mee. De schoonmaak is immers een cruciaal beroep voor de BV Nederland.

Lees hier het hele artikel op cleantotaal.nl


Weska Glas & Geveldag 2021

Wil jij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen voor jou als glazenwasser of gevelreiniger? Dan is de Weska Glas- & Geveldag op 16 september van 10.00 – 16.00 uur echt iets voor jou!

Naast gezelligheid, demonstraties, genieten van een hapje van de BBQ, drankje en aanwezigheid van onderstaande leveranciers, verloten wij die dag ook 10 osmosewater passen ter waarde van € 100 per stuk ! Want Weska heeft het schoonste osmosewater van Rotterdam en omstreken.

Unger Germany GmbH, Cleaning Care Products International B.V. (CCPI), Varitech Systems Ltd, Baudoin Wash Systems INDUSTRY, Pulex, Annovi Reverberi hogedruk reinigers, Dirks Klimmaterialen, SVS opleidingen

Laat je ons weten of je komt?
Neem contact op


Onze topper Rüveyda

Voor haar studie MBO Logistiek Supervisor niveau 4 bij Zadkine was Rüveyda Öztürk op zoek naar een stageadres. Maar waar? “Ik werkte in de beveiliging, maar in de schoonmaakwereld had ik geen connecties. Mijn stagebegeleider zei dat hij een adres had dat heel goed bij mij past: Weska Schoonmaakproducten. Ik werd uitgenodigd voor een eerste en tweede sollicitatiegesprek bij Johan Willems. Er was gelijk een klik.

“Mijn stage werd een project in het magazijn. Orders klaarzetten, leveranties ontvangen en op de juiste plek in het magazijn plaatsen, soms helpen bij de balieverkoop. Het was een vaste structuur, ik wist precies wat ik moest doen. De verhouding met de collega’s is leuk; gezellig in de pauze en daarna weer met volle inzet aan het werk. Op een gegeven moment kreeg ik steeds vaker de vraag waar iets stond en wist ik dat bijna altijd wel te vertellen. Leuk toch? Het mooiste is de toffe sfeer, je kunt jezelf er makkelijk uiten en net in mijn periode is er zelfs een vertrouwenspersoon aangesteld.”

2 juli was de diploma uitreiking, want natuurlijk heeft Rüveyda haar diploma gehaald! Nu kan ze vlak voordat ze 22 wordt beginnen aan haar HBO opleiding. Rüveyda: “Ik wil graag contact houden, want we hebben een goede band. En als er iemand nodig is op een piekmoment spring ik graag weer bij.”


CSU kiest ook voor Willmop

Veel vrolijke gezichten na de verschillende leveringen en instructies met de TSM Willmop 50B, daar doen we het voor bij Weska Schoonmaakproducten! CSU Cleaning Services kiest onze "kleine krachtpatser" voor vloeronderhoud bij alle vestigingen van deze grote winkelketen.

Wil jij ook onze "kleine krachtpatser" in actie zien? Wij komen graag bij je langs! Plan snel een demonstratie in met Wesley De Man 010 - 4826133 | [email protected]

subfooter