Weska ontvangt Resource Savings Certificaat Werner & Mertz

Gisteren ontving Johan Willems van Werner Mertz het resource savings certificaat voor Weska. In 2018 een mooi resultaat van besparing. Weska doen = groen doen! Samen met partners en onze klanten voor het continu investeren in CO2 reducerende oplossingen.

De Green-Effective Performance Calculator van Werner & Mertz PROFESSIONAL toont aan welke bijdrage de producten van green care PROFESSIONAL leveren aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken.

Voor bedrijven die gebouwen schoonmaken, is een groen aankoopbeleid cruciaal geworden, vooral als men ook wil deelnemen aan openbare aanbestedingen. Milieuvriendelijke producten met de laagst mogelijke CO2-uitstoot waarbij grondstoffen zorgvuldig bewaard blijven, helpen bedrijven om te voldoen aan de duurzaamheidsstandaarden voor de professionele schoonmaak van scholen en andere openbare gebouwen. Er dringt zich een nieuwe denkwijze op waarbij het accent niet alleen ligt op de prijs, maar waarbij ook de duurzaamheid van schoonmaakproducten in rekening wordt gebracht.

Werner & Mertz Professional ging de uitdaging aan en ontwikkelde een tool die tot op de gram aantoont hoeveel lager het verbruik van ruwe olie, plastics en CO2 ligt wanneer men schoonmaakt met de producten uit de lijn green care PROFESSIONAL. De green-Effective Performance Calculator bepaalt het lagere gebruik van ruwe olie op basis van het gewicht van de verpakking, de productingrediënten en het aandeel recyclaten in de verpakking. Die cijfers worden dan omgezet in CO2-equivalenten. Zo ontstaat er een overzicht met een meetbare, gecertificeerde waarde en dus een betekenisvol bewijs van de echte efficiëntie van groene producten.

Weska-Werner&Mertz-ResourceB
Posted in: