Schoonmaakbedrijf Romaro kiest voor Cradle to Cradle GoldCM-gecertificeerde producten uit het gamma Green Care PROFESSIONAL

Romaro Schoonmaakgroep uit Ridderkerk gebruikt voortaan de Cradle to Cradle GoldCM-gecertificeerde producten uit het Green Care PROFESSIONAL gamma  voor haar professioneel schoonmaakonderhoud bij klanten.

Met deze beslissing versterkt de onderneming haar duurzame dienstverlening, volledig in lijn met haar missie waarin professioneel schoonmaken en zorg voor het milieu samengaan. Dit Green Care PROFESSIONAL gamma, geleverd door vakgroothandel Weska Schoonmaakproducten, omvat acht eco-effectieve professionele schoonmaak- en onderhoudsmiddelen en is het eerst assortiment ter wereld dat de Cradle to Cradle GoldCM-certificering ontving.

Weska_Romaro_Greencare-2

Romaro is een succesvol familiebedrijf in de regio Rotterdam dat in drie decennia is uitgegroeid tot een professionele dienstverlener in schoonmaakservice, industriële reiniging en bedrijfsdiensten. Sinds dag één staat zorg voor milieu naast kwaliteit en efficiëntie hierbij centraal. “De beslissing voor de producten van Green Care PROFESSIONAL is daarom resoluut en vanzelfsprekend”, verklaart Frank Remeijsen,  adjunct directeur bij Romaro. “Werner & Mertz Professional is immers één van de weinige producenten waar we onze waarden weerspiegeld zien. De Cradle to Cradle-certificering bevestigt deze keuze en onze langdurige samenwerking als de enige juiste.”

“De Cradle to Cradle GoldCM-certificatie van onze Green Care PROFESSIONAL producten is een bekroning voor een consequent en succesvol beleid dat er op is gericht eco-effectieve en toch krachtige producten te ontwikkelen die over de ganse productketen aan de strengste milieunormen voldoen”, voegt Eric Van Raemdonck, General Manager bij Werner & Mertz Professional Benelux, hier aan toe. “De ultieme beloning komt echter van de klant die in ons de perfecte partner vindt in een duurzame serviceverlening en daarom voor onze producten kiest. Ook omdat ze aan de hoge kwaliteitsnormen voldoen.”

Weska_Romaro_Greencare-3

De Green Care PROFESSIONAL-producten worden door Weska Schoonmaakproducten toegeleverd die als vakgroothandel voor schoonmaakprofessionals mee de duurzame kar trekt en in de Cradle to Cradle-certificering een verrijking van zijn aanbod ziet.

Het Green Care PROFESSIONAL assortiment dat Romaro gaat gebruiken, ontving eind december 2013 het internationale, ambitieuze Cradle to Cradle GoldCM-keurmerk. Hiermee beet Werner & Mertz Professional wereldwijd het spits af. Het betreft acht eco-effectieve professionele schoonmaak- en onderhoudsmiddelen. Het Cradle to Cradle®-concept is een gedetailleerd evaluatiemodel rekening houdend met duurzaam materiaalgebruik, recyclagepotentieel van materiaal, gebruik van hernieuwbare energie in het productieproces, CO₂-uitstoot, waterbeheer en sociaal beleid. Op basis van deze parameters en de strenge eisen, slaagde Werner & Mertz Professional met onderscheiding en kreeg het het Cradle to Cradle GoldCM-certificaat toegekend voor dit green care assortiment.