Hoe veilig werkt uw personeel?

CLP-vrije producten, de volgende stap in de verantwoorde schoonmaak

U wilt uw personeel veilig laten werken. Toch komt het te vaak voor dat mensen in de schoonmaakbranche verwondingen aan de huid oplopen door het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen. Wat is hier tegen te doen?

Wat zijn CLP-producten?
Schoonmaakmiddelen die de gezondheid aantasten zijn middelen die als gevaarlijk worden ingedeeld in CLP, dit staat voor ‘Classification, Labelling & Packaging’. Dit is een instrument voor het indelen van gevaarlijke, chemische substanties. Het zijn precies deze CLP-producten die een gevaar kunnen vormen voor de veiligheid van uw schoonmaakpersoneel.

Een veilig alternatief
Weska levert goede alternatieven met veilige CLP-vrije producten van partner Werner & Mertz Professional. Op regelmatige basis worden de richtlijnen voor de classificatie, etikettering en verpakking van chemische stoffen en mengsels (CLP-verordening) aangescherpt. De strengere regels van de CLP-verordening ziet Werner & Mertz Professional niet als een belemmering, maar veel meer als een stimulans om innovatieve producten te ontwikkelen die niet alleen krachtig, maar ook veilig zijn. Al jaren ontwikkelen zij innovatieve schoonmaakoplossingen.

Een mooi voorbeeld van CLP-vrije producten zijn de producten van Green Care Professional. Deze producten staan voor eersteklas schoonmaakprestaties en integraal duurzame schoonmaakoplossingen. Green care Professional biedt wereldwijd een uitgebreid gamma reinigings- en onderhoudsmiddelen aan met het Cradle to CradleCM Gold-kwaliteitscertificaat!

CLP-vrije producten zijn niet gevaarlijk in gebruik en veroorzaken dus geen gezondheidsrisico. Een leuk extraatje van CLP-vrije producten: het vereenvoudigt ook het schoonmaakproces. Het vermijdt namelijk de wettelijke verplichting voor het aankopen van beschermingsmiddelen en het uitoefenen van complexe handelingen.

Meer informatie & advies
Wilt u meer informatie en advies over CLP-vrije producten om uw personeel veilig, prettig en zonder zorgen voor hun eigen gezondheid te laten werken? Weska informeert u graag.

Posted in: